veverka obecná

zod2020-765.jpg
Sciurus vulgaris
ohrožený druh
obratlovci - savci - hlodavci
celkový pohled
Horní Újezd
na domě
Mikroregion Záhoran: 
ano
18. 4. 2020

Veverka dorůstá až 23 cm. Huňatý ocas, který napomáhá udržovat rovnováhu při lezení a skocích na stromech a který veverka využívá jako "pokrývku" těla při spánku, je 14,5 až 20 cm dlouhý. Veverka má střapce chlupů na ušních boltcích směřující do špičky a viditelné hlavně v zimním období. Srst se jí mění dvakrát ročně. Má ostré a zakřivené drápy, které jí pomáhají při lezení.

Veverky se v České republice již lovit nesmí.
 

Hradilová Eliška

Bodování

za kvalitu fotografie: 14 bodů
za doprovodné informace: 20 bodů
(body byly uděleny před opravami textů)
celkem: 40 bodů